2018-ról tárgyalt egymással az LMP és az MSZP

Erős LMP nélkül nincs kormányváltás.

Az MSZP kérésére az LMP vezetői szerdán megbeszélést folytattak Botka Lászlóval, a szocialista párt elnöksége által támogatott miniszterelnök-jelölttel – közölte az LMP az MTI-vel.
Megerősítették: az LMP önállóan készül a 2018-as választásra és mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít. Ezt a megbeszélésen az MSZP számára is egyértelművé tették - áll a közleményben.

A párt tudatta, Szél Bernadett és Hadházy Ákos társelnökök, valamint Ungár Péter elnökségi tag a találkozón megerősítette, hogy konkrét szakpolitikai javaslatok mentén továbbra is leülnek tárgyalni akár a szocialistákkal, akár bármely más párttal.

Az LMP a megbeszélésen az ügynöktörvény, a dolgozói szegénység, illetve a munkaerőhiány felszámolására vonatkozó javaslatcsomag és a párt antikorrupciós programjának támogatására kérte a szocialistákat.

Erős LMP nélkül nincs kormányváltás és hiszünk abban, hogy 2018-ban a kormány leváltható

- írták. Schiffer András, az LMP korábbi elnöke kilenc napja arról beszélt lapunknak, hogy nem érti, miről tárgyalhat Botka László a pártjával. A találkozó érdemi értelmére egyetlen LMP-s politikus sem mutatott rá, de az mégis megtörtént. Nem tudni azt sem, hogy milyen szakpolitikai kérdésekben lesz hosszú távú együttműködés a két párt között.