Nem engedett a nyilvánosságból a Jobbik, nem sikerült Tiborcz kezére játszani a Rác fürdőt

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén sikerült megakadályozni, hogy a Rác fürdő eladásáról zárt ajtók mögött tanácskozzanak a képviselők. Sajtóhírek szerint nem más, mint a nemzet veje vetett szemet az ingatlankomplexumra" - írja közleményében Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője.

 

Tiborcz érdekeltségi körébe kerülhet az egyik budapesti fürdő?

A HVG információ szerint a budapesti önkormányzat nem fog nyílt pályázatot kiírni a Rác fürdő értékesítésére, a feladatot inkább a Magyar Fejlesztési Bankra bízza (MFB). A vevő könnyen lehet, hogy Tiborcz István érdekeltségéből kerülhet ki.A Rác fürdőt és a hotelt már korábban felújították (7,6 milliárdért, az MFB kölcsönéből), de az elszámolási viták miatt üresen maradt.

Tokody úgy véli, a Jobbiknak köszönhetően ismét porszem került a Fidesz gépezetébe, ugyanis a Jobbik követelésére kénytelenek voltak az ügyet nyilvánosan tárgyalni, ahol az előterjesztés nem ment át, "majd megpróbálták cseles úton visszahozni, de végül - talán érezték, hogy forró lett a talaj a lábuk alatt - levették a napirendről. Az ominózus eset kapcsán egy új mondás született: Vejétől bűzlik a hal".