"Vesszen minden maradéka!"

A Jobbik szerint őket kötelezi, hogy kormányra kerülve végleg leszámoljunk a vörös múlttal.

A Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke a kommunizmus áldozatainak emléknapján felidézte: a magyarországi kommunizmus jelenünket is mérgező örökségével máig sem sikerült leszámolnunk: az egykori besúgók, gyilkosok és árulók többsége, a diktatúrát egykoron működtetők sokasága most is háborítatlanul éli hátralévő napjait és élvezi kiemelt nyugdíját.

Szávay szerint ez persze nem különösebben meglepő annak fényében, hogy az MSZP-nek máig tagja lehet az a Havas Szófia, aki egyetlen dicsőséges XX. századi forradalmunkról, 1956-ról azt hazudta az orosz állami televízióban, hogy volt nácikból álló, CIA által kiképzett diverzáns egységek robbantották ki és annak során antiszemita pogromok zajlottak. A XIII. kerületi MSZP-nek pedig még most is az a legnagyobb gondja, hogy miként menthetné meg a mindhárom kommunista diktatúrát elvtelenül kiszolgáló Lukács György szobrát.

Emlékezetes, a Fővárosi Közgyűlés januárban megszavazta azt a jobbikos javaslatot, miszerint Szent István királyunk kerüljön a marxista filozófus angyalföldi szobrának helyére.

"Bár ellenzékben még az ügynökakták nyilvánosságra hozatalának fontosságáról beszélt, kormányra kerülve már többször is leszavazta azt a Fidesz. Hasonlóan tett azon javaslatok esetében is, amelyek kizárták volna a közéletből a pártállam egykori vezetőit"

- hangsúlyozta Szávay István.

A jobbikos honatya példaként felhozta: több mint két évig lehetett rendészeti államtitkár az Orbán-kormányban az a Tasnádi László, aki III/II-es operatív tisztként szolgálta a Kádár-rendszer fennmaradását, sőt a forradalom tavalyi évfordulóján még ki is tüntették őt.

"Mindezek fényében nem csoda, hogy a tömeggyilkos kommunista belügyminiszter, Rajk László nevét 27 évvel az úgynevezett rendszerváltás után is szakkollégium viselheti Budapesten"

- értékelte a helyzetet.

Az ellenzéki párt úgy látja, a XX. század minden tekintetben leszerepelt pártjai az elmúlt évtizedekben valódi szándék híján sorra elbuktak a kommunista rendszer örökségének felszámolásban is. "A Corvin-köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely által nekünk átadott lyukas zászló azonban minket, jobbikosokat arra kötelez, hogy kormányra kerülve végleg leszámoljunk a vörös múlttal és valóra váltsuk a pesti srácok álmát: a független, élhető, büszke Magyarországot!" - írta Szávay.