Nyomozás indul Mikola államtitkár ügyében

A NAV fog vizsgálódni. Vajon erről tudtak a multik?

Emlékezetes, hogy Mikola István korábbi felesége a külügyi tárcának jelezte, nem kapta meg a neki járó havi 1600 eurós, vagyis körülbelül félmillió forintos apanázst. Fülemen Róza a 24.hu cikke szerint nyugdíjba vonulása miatt kérte a diplomatafeleségként töltött időszak elismerését.

Az ügyben egyébként Tényi István Fidesz-tag tett feljelentést, a nyomozást pedig az ügyészség döntése értelmében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja le.

Arról is olvashattak, hogy Mikola az elmúlt években leadott vagyonnyilatkozataiban elfelejtett beszámolni egy liechtensteini gazdasági társaságról, amelynek ő is tagja. Az államtitkár ugyan elismerte, hogy létezik a családi alapítvány, de szerinte azt a volt felesége kezelte, míg a lapnak a hölgy az ellenkezőjéről számolt be. Ettől kezdve a válóperes ügyvéd szorongathatja a bedőlt svájci frankos hitellel a volt feleséget és annak gyerekét.

Véletlen lenne?

Hogy mennyiben függ össze, nem tudni, egyáltalán nem is biztos, hogy fennáll a kapcsolat az említett ügyekkel, és érdemben nem is befolyásolta a folyamatokat, mindenesetre Mikola István képviselte a magyar felet a tárgyalóasztalnál a nagy transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények (CETA, TTIP) megalkotásakor.