Nem bevándorló a tömegbe hajtó autós - nem tudják, mi volt az indítéka

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, akinek nincs "migrációs háttere" - vagyis nem menekült, bevándorló, vagy külföldi származású -, és tette nem utal terrorista szándékra

- hangsúlyozta a rendőrség, utalva közösségi portálokon megjelent álhírekre.

Hozzátették, hogy megvizsgálják, miként léphetnek fel az esetről alaptalan híreszteléseket és sértő, gyalázkodó bejegyzéseket terjesztő internetezőkkel szemben.

A német férfi szombat délután hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban egy hamburgi rendszámú bérelt autóval. A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy az autó nem haladt nagy sebességgel. 

Az elkövető a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Nem tett eleget a felszólításnak, ezért leadtak rá egy lövést. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megoperálták, intenzív osztályon ápolják. A rendőrség vasárnapi adatai szerint már nincs életveszélyben, de még nem lehet kihallgatni.

A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és kórházba szállítása után meghalt.