Egerben sem jött be a lábra szerelt nyomkövető – simán meglépett a drogdíler

Snellenperger Judit tájékoztatása szerint az Egri Törvényszéken kábítószer-birtoklás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik eljárás F. E. J. harmadrendű vádlott ellen, akivel szemben tavaly nyáron lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, és lábára nyomkövetőt erősítettek.

A bíróság szóban beidézte egy hétfő reggeli tárgyalásra, egyúttal értesítette a rendőrkapitányságot, hogy a vádlottnak meg kell jelennie a bíróság előtt. A vádlott el is indult egerbaktai lakóhelyéről, azonban nem érkezett meg a törvényszékre. A rendőrkapitányság tájékoztatása szerint Egerben, a Koszorú utcában levágta a technikai eszközt a lábáról, és ismeretlen helyre távozott - áll a közleményben.

A bíróság elfogatóparancsot adott ki a vádlott ellen, de ez egyelőre nem vezetett eredményre, így a bíróság elhalasztotta a tárgyalást.

Vasárnap két román állampolgár azután lépett meg, hogy a lábukra szerelt nyomkövetőt lefeszítették.

Meglépett a házi őrizetből két román Budapesten

A 23 éves Ghencea Andreea Rodica és a 30 éves Niculescu Nicolae vasárnap este a XVI. kerületi Szlovák úton lévő lakhelyükről szöktek meg - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a közleményben.A román férfi és nő fényképét a rendőrség a honlapján közzé tette.