Nem adhatnak pacsit a rendőrök a gyerekeknek, mert túl félelmetes az egyenruhájuk

A PC Free által bemutatott történet tökéletesen szemlélteti, hogy milyen az, amikor egy kis csoport uralkodik a többség felett.

Tavaly született az a program a Massachusetts állambeli Northamptonban, melynek keretein belül a helyi rendőrök minden péntek reggel kivonultak egy iskolához, és tanítás előtt lepacsiztak a gyerekekkel.

Az ötlet célja az volt, hogy a járőrök minél jobb kapcsolatot építsenek ki a közösséggel. Ennek a neve volt High-5-Friday. A kezdeményezés rögtön sikeres lett, de aztán megjelentek az ellenzői is.

forrás: PC Free

Néhány szülő panaszkodott, hogy a színes bőrű, valamint az illegálisan az országban tartózkodó gyerekekben félelmet kelthet a rendőrök egyenruhája. Arról már megfeledkeztek, hogy a kampánynak pont az volt a lényege, hogy bizalmat építsen a lakosság és az egyenruhások között.

A rendőrség azóta bejelentette, hogy emiatt megszüntetik a programot. Sokatmondó, hogy a kapitányság Twitter-oldalát azóta elárasztották a felháborodásról szóló üzenetek, ugyanis egy kis csoport kivételével mindenki támogatta a High-5-Fridayt.