A kormány szerint az emberek érdekét szolgálja, ha engedély nélkül lehet építeni luxusvillákat

A Kormány szerint az szolgálja az emberek érdekeit, ha a 300 m2-nél nagyobb ingatlanok esetében eltörlik az építési engedélyezést.

Az LMP-s Sallai R. Benedek Facebook-oldalán közzétett posztja szerint a fenntartható fejlődés bizottság kormánypárti tagjai támogatják az engedély nélküli villaépítési törvénytervezetet a 300 m2 fölötti ingatlanok esetében.

Az esetleges könnyítést követően már csak tervezői felelősséggel, engedélyeztetési eljárás nélkül, egyszerű bejelentés mellett lehetne építeni 300 m2 fölötti lakóingatlanokat. A kormány szerint ez a magyar családok igénye. Ezt olyannyira komolyan gondolják, hogy már az Országgyűlés első tavaszi üléshetén kezdeményezték a villák építési engedélyeztetésének eltörlését.

Sallai R. Benedek kitér arra is, hogy sem az általános vitában, sem a részletes vitában nem derült ki, hogy mennyi magyar családnak jelentett eddig gondot, hogy a 300 m2 fölötti új családi házuk építését engedélyeztetni kell.

Egy biztos, az átlagember viszonylag ritkán épít magának 300 m2-nél nagyobb villákat. Akinek erre eddig is volt néhány százmillió forintja, azt nem különösebben vágta földhöz az engedélyezési procedúra és annak költségei.

Egy üzleti kör viszont biztosan jól járna a könnyítéssel – írja a 444.hu. A Gellért-hegyen építkező Mészáros Lőrinc és Szíjj László biztosan örülni fog, ha már nem kell holmi engedélyekkel bajlódniuk.