Ma már nem lesz ennél tökéletesebb hír: 3 milliárdból épül Space Központ Gyulaházán

 
 
A Vastagbőr figyelt fel a Magyar Közlöny múlt keddi számára, amelyből kiderül, hogy Gyulaházán Space Központ épül. A mintegy kétezer lelkes, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluban
 
hárommilliárd forintért
 
épül meg a létesítmény. 
 
Hogy mi, azt egyelőre még nem nagyon tudni. Csak azt, hogy az űrhajózásról fog szólni. Gyulaháza az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan szülőhelye, egy erre emlékeztető kisebb emlékház már több, mint 25 éve működik is itt. 
 
Bárdi Béla polgármester kicsit meg is illetődött a falura hulló váratlan aranyeső láttán, a Szon.hu-nak nem is igazán tudta megmondani, mi épül majd a faluban.
 
"Annyira friss a fejlesztést elfogadó határozat, hogy még nem tudok konkrétumokról beszámolni a beruházással kapcsolatosan"
 
- mondta a településvezető. Szavaiból tehát az derül ki, hogy a kormány hárommilliárd forintot ítélt meg egy projektre, amelyről
 
a helyiek sem tudják, hogy pontosan mit is takar.
 
Ami nem az ő szégyenük, hiszen ők nem is erre pályáztak, pusztán egy egyszerű kiállítótermet szerettek volna, ahol a felújítás alatt álló Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítása kapott volna helyet.
 
Minden bizonnyal az történhetett, hogy a kormány környékén egy Fidesz-közeli váll űrkutatási szakember meglátta a hatalmas fejlesztés lehetőségét, és kibulizta részletes indoklással meggyőzte a döntéshozókat, hogy ehhez éppen hárommilliárd forintra lesz szükség. 
 
Egy biztos: aki mostantól fogva a kistelepülések kilátástalan helyzetéről beszél, az hazudik! Gyulaháza utat mutat! Én már türelmetlenül várom az alsószentmártoni Disneyland, a galgautai csillagkapu, a tiszabői Hollywood Boulevard és a szendrőládi piramis megjelenését a Magyar Közlönyben!