A rabok egészségére jutott volna pénz, a normális emberekére nem fog?

A legnagyobb ellenzéki párt szóvivője elmondta, miután a Jobbik és a lakosság közösen megakadályozta a Miskolcra tervezett rabkórház megvalósítását, meg kell teremteni a lehetőségét, hogy a börtönkórházra szánt milliárdokból a miskolci betegellátást fejlesszék.

A politikus rámutatott: korábban a megyei, illetve a városi kórház több fejlesztési kérelmét is elutasította az Orbán-kormány. Nem támogatták többek között ultrahang- és röntgenberendezések beszerzését, a központi sterilizáló, illetve az idegsebészeti ellátás fejlesztését sem.

„Ha rabokra jutott volna pénz, jusson a miskolci, borsodi betegekre is, ezért arra kérjük a kormányt, a szükséges összegek átcsoportosításával biztosítsa a fejlesztésekhez szükséges forrást”

- közölte a szóvivő.

Nem az összevonásra

Jakab Péter a sajtótájékoztatón reagált Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár bejelentésére is, miszerint összevonják Miskolcon a megyei és a városi kórházat.

A jobbikos politikus közölte: nem értenek egyet az összevonással, ami szerintük nem a szakmaiságról szól, pusztán az egészségügyet bekebelező „fideszes kisgömböcök, földesurak” hatalmi harcáról, amiből a betegek fognak vesztesként kikerülni. Az integráció a városi kórház leépítésének újabb lépcsője, amire nemet kell mondani – jegyezte meg.

„Aki a nép pártján áll, az tudja, hogy az itt élőknek nem egy kiüresített városi és nem egy agyonterhelt megyei kórházra van szükségük, hanem két önállóan fejlődő intézményre. Ennek megfelelően, amennyiben a Jobbik megkapja a nép felhatalmazását, véget fog vetni a fideszes földesurak eszement kórházrombolásának”

- fogalmazott a szóvivő.