Napi tuti a köztévéből: ilyen olcsó repülőjegy mellett nem csoda, ha elvándorolnak a magyarok

Gleccserek és repülőjegyek.

A Magyar Ifjúság Kutatás 2016 eredményeiről kérdezték Poór Csabát, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatóját a Ma reggel című műsorban.

Szerinte kiderült, hogy az Y és Z generáció nagyon optimista nemzedék. Olyannyira, hogy tulajdonképpen nem is nagyon akarnak külföldre menni.

Megdőlt az az elmélet, miszerint egyre több fiatal tervez külföldre menni.

Azt ez a kutatás is megmutatta egyébként, hogy a magyar fiatalok 33%-a tervezi másik országban a jövőjét, de ez tényleg csak minden harmadik közülük, szóval nem is olyan sok, ugye. Arról nem is beszélve, hogy az ő öccse nem lehet túl optimista a hazai helyzetet illetően, ugyanis Londonban dolgozik informatikusként.

Aki pedig mégis úgy dönt, hogy kimegy, az nyilván nem azért hagyja el az országot, mert nincs perspektíva, alacsony a fizetés, nem lehet tervezni, és ilyen jelentéktelen apróságok, hanem:

az Európai Unióban a fapados jegyárak mellett nem szabad azon csodálkozni, ha valaki külföldön szeretne szerencsét próbálni.

Úgy ám.

Zseniális konkrét példát is hallhattunk, miszerint ha valaki Izlandon szeretne dolgozni (például idegenvezetőként), miért ne tenné ezt, hiszen itthon nincs is gleccser! Ja, és a legközelebbi ilyen, az Izlandon van.

Nem tudom, hogy a kedves olvasóink hogy vannak ezzel, de én már az Alpokban is láttam gleccsert, az meg bárhonnan is nézem, közelebb van, mint Izland.