Itt tart az ország: Mészáros beszállt, a részvények szárnyalni kezdtek

„Lehet, hogy az én nevem valamit számít, vagy valamit jelent a mai gazdaságban.” - Így működik a mai gazdaság.

Ez most is remekül kiütközött: péntek óta lehet tudni, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester részvényeket vásárolt a Hunguest Hotels szállodalánc nagy részét birtokló Konzum Nyrt.-ben. Hogy mi következett ezután? Az, hogy két és fél kereskedelmi nap után 57 forintról 95 forint fölé emelkedtek a részvényárak, amivel Orbán Viktor bizalmasa máris keresett legalább 150 millió forintot.

A robbanás mögött az állhat, hogy már előre sejteni lehetett: ez lesz a miniszterelnökhöz közel álló gazdasági kör által működtetett nemzeti szállodalánc központja.

Mészáros erről a HírTV-nek nem is beszélt félre. Amit Vona Gábor Jobbik-elnök „rendszerszintű korrupcióként” szokott emlegetni, az szerinte úgy néz ki, hogy:

„Lehet, hogy az én nevem valamit számít, vagy valamit jelent a mai gazdaságban.”

És bizony, hogy számít. Magyarországon ugyanis ma már nem az a kérdés, hogy egy vállalkozás mögött milyen innováció, tudás vagy elszántság áll, hanem az, hogy a miniszterelnök bizalmasai benne vannak-e a buliban, vagy sem. Ha pedig benne vannak, előbbiekre nincs is szükség: minden másra ott a közpénz.