A Fidesz viccet csinál az állatvédelemből

Nap, mint nap keringenek az interneten állatkínzásról szóló képek vagy videók, az ilyen jellegű cselekmények pedig Magyarországon is napi szintűek. A Jobbik már rengeteg törvénymódosító javaslatot beadott annak érdekében, hogy a szigorúbb büntetés elriassza az elkövetőket.

Az ellenzéki párt korábban kerekasztalt is hívott össze ebben az ügyben, ugyanis programjuknak alapvető részét képezi az állatvédelem.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője, lapunk kérdésére elmondta, hogy legutóbb épp hétfőn söpörte le a fideszes többség az egyik javaslatát az asztalról az igazságügyi bizottságban. A politikus ismertette, hogy 5-8 év szabadságvesztéssel, és az állattartástól való eltiltással eredményesebben lehetne csökkenteni az ilyen jellegű bűncselekmények számát. 

Elmondása szerint már legalább 30 javaslatot benyújtottak ennek kapcsán, de a Fidesz gyakorlatilag viccet csinál az ügyből, ahogy azt Pócs János esetében is láthattuk.

Az alábbi képeket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk. Ezeket egy Balmazújváros és Hajdúböszörmény között talált kutyáról kaptuk.