A választók többsége szerint a Jobbik az ellenzék legnagyobb ereje

Úgy tűnik, hogy a baloldali pártokat gyakorlatilag leírták az emberek.

Meglepő módon még a Fidesz és a KDNP támogatói is a Jobbikot sejtik erősebbnek, 52 százalékuk szerint a nemzeti párt bírna nagyobb táborral, míg 31 százalékuk gondolja úgy, hogy egy baloldali összefogás több voksot kapna. A baloldali pártok és a Jobbik szavazói értelemszerűen saját pártjuknak jósolnak nagyobb szavazói arányt, a bizonytalanok viszont megosztottak; 37 százalékuk a Jobbikot, 27 százalékuk pedig a baloldalt érzi erősebbnek, de több mint harmaduk nem tudott válaszolni.

Arra a kérdésre, hogy vajon ki lesz a kormány első számú kihívója, a legtöbben – 33,5 százalék – nem tudtak felelni. Habár 23,8 százalék szerint a Fidesz egyeduralkodó marad, 25 százalék a Jobbikot, 8,3 százalék az MSZP-t, míg mindössze 2,4 százalék egy baloldali összefogást nevezett meg.

Stabilan a Jobbik a második erő

A kormányközeli Magyar Idők megbízásából készített közvélemény-kutatást a Nézőpont Intézet. A 2000 fős mintára végzett felmérésből kiderült, hogy a Fidesz-KDNP továbbra is jelentős előnnyel vezet, a Jobbik stabilan a második erő, utcahosszal veri a túlélésre játszó MSZP-t, a nemzeti ellenzéki párt nagyságrendileg ugyanannyi támogatóval rendelkezik, mint az összes többi balos és liberális formáció együttvéve.