Lázár szerint nincs akadálya, hogy az olimpiai pénzeket a kórházakra fordítsák

A kormány nem tudja, hova tegye a felszabadult forrásokat.

Stummer János vasárnapi sajtótájékoztatóján ismertette a párt javaslatát. A Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, dr. Lukács László György kikérte a magyar kórházak tavalyi fejlesztési pályázatainak adatait, és kiderült, hogy az intézmények a 15 milliárd forintos keretet 54 milliárddal "túlpályázták". A Jobbik szerint

az olimpiára szánt pénzeknek pont itt lenne a helyük. 

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton úgy nyilatkozott: a kormány még nem tudja, mire költse az olimpiai pályázat lefújása nyomán felszabadult pénzeket. Stummer erre másnap úgy reagált:

"Amíg a kormány malmozik, addig a Jobbik képviselői javaslatok egész sorát fogják beadni arra, hogyan lehetne elkölteni a felszabadult forrásokat, mielőtt a fideszes haverok szemet vetnének a gazdátlan százmilliókra"

 

Ha Lázár feje kiszellőzött a hétvégén, akkor a kórházakra költse az olimpia gazdátlan százmillióit

Lapunk is beszámolt Tuzson Bence propaganda-államtitkár azon meglepő szombati kijelentéséről, miszerint a kormány nem tudja mire költse az olimpiai pályázat visszamondása (mert továbbra sem az olimpiát mondtuk le!!!) miatt felszabadult pénzforrásokat. A Jobbik vasárnap már emlékeztette is a kormányzatot, hogy van olyan szektor, ahol jó helye lenne a közpénz-százmillióknak.

Az Alfahír a csütörtöki kormányinfón megkérdezte Lázár Jánost, egyetért-e a jobbikos javaslattal, és helyesnek tartaná-e ő is, hogy ezeket az összegeket a kórházak fejlesztésére fordítsák. 

A kancelláriaminiszter azt mondta, az elképzelésnek

"nincs akadálya, a kormány mérlegelni fog minden javaslatot."

ám előbb meg kell várni a tavalyi pályázatról készült jelentést, hogy kiderüljön, hogyan használták fel az eddig kiosztott forrásokat. Hozzátette: egy "második, vagy harmadik kör" kiírását sem tartja kizártnak, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy "erre érdemes pénzt adni".