"Szuhán régen jártam, ezért nem tudom Önnek megmondani, mi az igazság"

Ha érkezik bejelentés a szuhai, uniós pénzből épült, de magáncélra használt vadászház ügyében, akkor Lázár János vizsgálatot indít.

"Ha kapunk valami bejelentést, akkor vizsgálatot indítunk"

- reagált munkatársunk kérdésére, miszerint kivizsgálják-e a szuhai vendégház ügyét.

Lázár János azonban más konkrétummal nem szolgált az uniós forrásból épített, de a helyiek elmondása szerint leginkább Szabó Zsolt államtitkár által használt vadászház ügyében.

Mint ismert, a Nógrád megyei településen Szuhán 2014 őszén építettek fel 32 millió forint EU-forrásból egy vendégházat. Megpróbáltunk szállást foglalni, ám a megadott számokat tárcsázva senki sem vette fel nekünk a telefont, ahogyan a szálláshely honlapjáról sem derült ki semmi, lévén az tartalom nélküli volt.
 
Mind a két évvel ezelőtti HVG-cikk, mind a honlap arra utalt, hogy a ház valójában nem a nagyközönség számára is elérhető vendégházként funkcionál, azt a település környékén gyakran vadászó Szabó Zsolt államtitkár és baráti köre használja. A hírek szerint Szabó és Horváth Richárd összeveszését megelőzően tartott itt kihelyezett ülést a hatvani városvezetés is.

Az EU kifizette, a rokon megépítette, az államtitkár használja

Szabó Zsoltról korábban akkor írtunk, mikor kiderült: az általa korábban vezetett Hatvan városát a kormányzati források elzárásával fenyegette, amiért összeveszett utódjával, Horváth Richárddal. Adott egy Hatvant "saját városaként" kezelő országgyűlési képviselő, majd államtitkár, és vele szemben egykori kegyeltje, a tőle függetlenedő, a korábban szintén a Fidesz színeiben induló polgármester, Horváth Richárd.

Kiderült viszont, hogy vizsgálat indult az izsáki polgármester, Mondok József ügyében. Lázár János itt egy bejelentés alapján szabálytalansági vizsgálatot indított, amely még folyamatban van.