Mi ez: hajléktalanszálló, elhagyott szovjet laktanya, vagy egy oktatási intézmény?

Igen, ön nyert. Az utóbbi.

Bár tény, hogy nem olyan fontos, mint egy stadion fűtött gyepe, vagy egy dupla költségen épülő Puskás, a Pedagógiai Szakszolgálat Sümegi Tagintézményének állapota - még ha szerencsére nem is általános - szépen megrajzolja a hazai közintézmények egy részének állapotát.



Persze, az épületben korántsem folyik olyan fontos tevékenység, mint egy NB1-es csapat edzőpályáján: így ott többet között gyógypedagógiai tanácsadással, korai fejlesztéssel, fejlesztő és nevelési tanácsadással, logopédiai ellátással, gyógytestneveléssel, iskolapszichológiával, óvodapszichológiai ellátással és kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásával foglalkoznak. Az intézményben 21 település gyerekeit gondozzák.

Igen, ilyen szép, XXI. századi körülmények között.



Persze elhisszük, hogy nincs rá pénz, de azért néhány Magyarország erősödik tábla, pár stadion-túlárazás, vagy tök fölösleges népszavazás között egy illetékes elvtárs lezavarhatna egy kevésbé fontos illetékes elvtársat a tekintetes minisztériumból, hogy ugyan már, szerezzenek már pár millió forintnyi ellopható uniós forrást, amit aztán egy kellően túlárazott közbeszerzés során egy kellően közeli haver cégével végre rendbe rakhatnák ezt, és a hozzá hasonló intézményeket.