NDK-s kémek a Balatonnál

A ZDF televízió Honigfrauen című alkotása a Balatonnál készült, a premierje pedig április 23-án lesz, mégpedig főműsoridőben. A filmsorozat a volt NDK titkosügynökeinek Balatonnál játszódó kémtörténetét mutatja be.

Korábban az MTI-nek nyilatkozott Daniel Mann, a film producere. Ennek során megtudhattuk, hogy a sorozat egésze Magyarországon került leforgatásra, a sztori pedig 1986-ban játszódik, az NDK-ból induló huszonéves testvérek főszereplésével. Catrin és Maja nyaralni érkeznek a Balatonhoz, ahol a Stasi ügynökei figyelemmel kísérik a keletnémet turisták és a nyugatiak viszonyát.

Ben Verbong - a rendező azt is hozzátette, hogy az egykori NDK-s lányok tapadtak a nyugatnémet és magyar férfiakra, azért, hogy egy esetleges házasság után elköltözhessenek Kelet-Németországból.

A forgatásokról még annyi kulisszatitkot elárult Iványi Petra (a sorozat főgyártásvezetője), hogy 63 napig forgattak, legtöbb időt Zalacsányban és Fonyódon töltöttek, de dolgoztak Budapesten, Keszthelyen, Tihanyban, Balatonföldváron és Kapolcson is. Zalacsányban található a sorozat legfontosabb helyszíne is, a Batthyány Kastélyszálló, amit Balaton Residenzként láthatnak majd a német nézők.