Külföldön bujkáló exfideszes segítette Bróker Marcsit

Egy volt fideszes politikus volt a 20 milliárd forintos csalással gyanúsított Bróker Marcsi egyik támasza a Belize-i bujkálása alatt.

Bár a Kun-Mediátor vezetője egyedül szökött Belize-be, a Karib-tengeri országban szert tett egy magyar segítőre, aki a Blikk információi szerint Czibula Csaba egykori VII. kerületi fideszes képviselő volt.

Czibula jól ismerhette a helyet, mivel ő már 2008 novemberében elhagyta Magyarországot, mielőtt őrizetbe vették volna a Hunvald-ügy miatt. Czibula először horvátországi nyaralójában bujkált, majd onnan Közép-Amerikába, Mexikóba szökött. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de hiába, Mexikóval nincs kiadatási egyezmény, ahogy a szomszédos Belize-zel sem.

A bulvárlap úgy tudja, Czibula nem anyagilag segítette Marcsikát, hanem egyfajta lelki támaszként szolgált az asszonynak. Amikor Bróker Marcsinak elfogyott a pénze , és másokat megtévesztve próbált pénzhez jutni, ahogy a Kun-Mediátornál csinálta, akkor Czibula megszakította vele a kapcsolatot.

A helyi hatóságok Bróker Marcsival ellentétben Czibulát nem adták ki, ő maradt a trópusi üdülőparadicsomban. Az, hogy jelenleg hol tartózkodik, nem lehet tudni.

Czibula Csaba a gyanú szerint összesen nyolcmillió forint kenőpénzt vett át 2003-ban és 2004-ben, hogy támogassa a VII. kerületi ingatlanértékesítésekkel kapcsolatos előterjesztéseket, jelenleg is elfogatóparancs van érvényben vele szemben.

Bróker Marcsikán nem látszik, hogy megtört vagy kétségbeesett lenne

A Blikk úgy tudja egy szabadlábra került középkorú nőtől, hogy Bróker Marcsika egy négyfős cellában van másik három középkorú elítélttel összezárva.„A brigád remekül kijön egymással, sokat beszélgetnek, főleg Marcsika viszi a szót. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy megtört vagy kétségbeesett lenne. A börtön szigorú szabályait precízen betartja.