Gólt sem sikerült rúgni az Újpest-Fradi derbin

A Ferencváros 19 bajnoki mérkőzés után maradt gólképtelen.

A Ferencváros 19 bajnoki mérkőzés után maradt gólképtelen, míg az Újpestnek 12. hazai mérkőzésén ez már a hetedik döntetlenje volt.

A két együttes szezonbeli első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban, míg a Groupama Arénában Böde Dániel hajrábeli találatával nyert a Ferencváros.

A szakadó esőben rendezett 223. derbi első húsz perce eseménytelenül telt, az újpesti mezőnyfölény csak szögletekben nyilvánult meg. A vendégszurkolók hangot is adtak elégedetlenségüknek, mivel előbb Balázs Benjámin lövésénél kellett Dibusz Dénesnek védenie, majd Nwobodo és Bojovic nem találta el a kaput ígéretes helyzetből.

A második játékrész elején néhány percig állt a játék, mert előbb a ferencvárosi, majd a hazai szurkolók miatt füstfelhő borította be a pályát.

Ekkor sem teljesítettek jól a mérkőző felek, a játékosok nem tudtak gólhelyzetet kialakítani, elhibázott távoli lövésekkel és beadásokkal próbálkoztak.

Adatok

OTP Bank Liga, 24. forduló: Újpest FC-Ferencváros 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 9596 néző, v.: Iványi
Sárga lap: Onovo (9.), Balázs B. (77.), illetve Szpirovszki (12.), Marquinhos (72.), Gorriarán (a lefújás után)

 

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Zsótér, 78.), Litauszki, Bojovic, Burekovic - Diallo, Balázs - Onovo, Nagy D. (Sankovic, 85.), Nwobodo - Novothny (Tischler, 87.)

 

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Marquinhos - Szpirovszki (Nagy D., 72.), Leandro, Gorriarán - Varga R. (Priskin, 62.), Böde, Moutari (Lovrencsics B., 85.)

A hajrában sem változott a játék képe, a listavezető ferencvárosiak a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy kezezés miatt még tizenegyest reklamáltak, ám a játékvezető nem ítélte meg.