A rendőrség határozottan visszautasítja a migránsverő vádakat

Csak sajtóhíresztelés van, bizonyíték nincs.

Vasárnap az Alfahír is beszámolt arról, hogy az Index a svéd Aftonbladget riportjára hivatkozva arról írt: állítólag a déli határon a magyar hatóságok migránsokat bántalmaztak. A bevándorlást támogató és segítő, külföldről támogatott Migráns Szolidaritás (Migszol) nevű szervezet még február 20-án tett közzé a honlapján állítólag illegális bevándorlóktól származó „vallomásokat”, amelyek szerint a magyar hatóságok bántalmazták, megalázták őket, kutyákat uszítottak rájuk, a ruháikat elvették, és a telefonjaikat is összetörték. Bizonyíték nincs a történetekre, a Belügyminisztérium és a rendőrség is cáfol.

„A rendőrség az alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával, az emberi méltóság teljes mértékű tiszteletben tartásával hajtja végre”

- írta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a PestiSrácok.hu-nak.

Állítólag összeverik a migránsokat a magyar határ védői

Az Aftonbladget riportjában az Index szerint arról írnak, a szerb-magyar határzáron visszafordított, majd Belgrádig visszaszoruló migránsok között eddig is voltak olyanok, akiken gumibot okozta sérüléseket találtak az orvosok, most azonban több ilyen eset volt, mint korábban. Az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik tagjára, Andrea Contentára hivatkozva azt írták, nemrég egyetlen nap alatt húsz bevándorlót kellett ellátniuk az orvosoknak.