A propaganda-államtitkár, aki csak akkor védi a magyarok biztonságát, ha ezt kérik a Habony-művekben

Tuzson Bence, amikor kellett volna, nem védte meg a magyar emberek biztonságát.

Hétfőn, amikor a Jobbik a parlamentben azt szerette volna megtudni, hogy valójában kicsoda Mészáros Lőrinc, és hogyan 2500-szorozta meg a vagyonát néhány év alatt, minduntalan Tuzson Bence válaszolt az ellenzéki kérdésekre. Ezen alkalmak során persze nem az elhangzottakra adott érdemi feleletet, hanem a Jobbik létezésének nemzetbiztonsági kockázataira hívta fel a figyelmet (ami szembe állítva azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök többször is személyesen találkozott az FBI által körözött Ghaith Pharaon szaúdi milliárdossal, aki egyébként a kormányfő családjával üzletelt, minimum megmosolyogtató). Tuzson támadásának másik iránya Simicska Lajos személyén keresztül érkezett; Orbán Viktor régi barátjára annyira megharagudott a Fidesz, amiért a milliárdos vállalkozó elzárta a pénzcsapokat, hogy azóta folyton arról fanatizálnak, hogy Simicska szövetkezett Vona Gáborral. (Egyébként szerdán már Tuzsonra hivatkozva ismét erről cikkez a kormánysajtó).

Eközben persze Tuzson Bencének el kell látnia a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfontosabb feladatát: meg kell védeni az országot az erőszakos migráns hordáktól, akik letapossák a termést is. Annak rendje és módja szerint az állami pénzből fenntartott propaganda csatornán bejelentette szerda reggel, "biztonságosabb lett Magyarország", mivel a parlament elfogadta az újabb jogszabályi szigorításokat, ugyanis a kormányzat továbbra is a permanens veszélyhelyzet/érzet fenntartásában érdekelt.

De mit tesz akkor Tuzson Bence, ha neki személy szerint kell döntenie a migránsokról? Nos, ilyen esetekben teljességgel szembemegy a kormányzati kommunikációval, a fideszes politikusnak ilyenkor nem számít a magyaremberekbiztonsága.

Így történt, hogy amikor a választókerületébe tartozó Fóton a Jobbik megelégelte, hogy a magukat fiatalkorúnak valló migránsok szabadon járkálhatnak a településen (így a németországi baltás merénylő is), és helyi kvótareferendumot kezdeményeztek, bizony a jó Tuzson Bence egyáltalán nem segítette a kampányt, magára hagyta a fóti állampolgárokat. Pedig, amikor a Habony-művek megkövetelte, ő is aktívan részt vett az országos népszavazás népszerűsítésében.

Hogy van ez? Egyszer fontos a migrációs-válság, más esetekben pedig mellékes Magyarország biztonsága?

Azonban Rogán Antal propaganda-államtitkára nem esett messze a fájától, mert "Jó úton járunk" címmel színes, 8 oldalas, több mint 40 saját képpel tarkított brosúrával lepte meg a választókörzet lakóit, amelyben többek között közölte: van pénz!