Hatmilliárdos megbízást írt ki a kormány, de csak egy cég pályázhat

Az MNO vette észre, hogy a kormány több, mint hatmilliárd forintot akar költeni a családbarát értékrend népszerűsítésére – de a vonatkozó pályázatra csak egy cég nyújthat be támogatási kérelmet. Ez pedig a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO), a pályázat címe pedig Családbarát ország. Ezzel a kampánnyal szeretnék elérni, hogy általánossá váljon a család- és gyermekbarát szemlélet a társadalomban.

A pénzt az Európai Szociális Alap és a magyar állam közösen biztosítja, a formája pedig vissza nem térítendő támogatás – 6,17 milliárd forintról van szó.

A cégre több feladatot is ruháznak a pénzzel együtt: növelni a családok tájékozottságát a családi értékek kapcsán, támogatni a munka és a család összeegyeztethetőségét, valamint szakembereket képezni.

A projektmenedzser, a pénzügyi vezető és a szakmai vezető fizetése heti 40 órás munka mellett maximum bruttó 747 228 forint lehet.

A projektet a CSBO konkurencia nélkül megkapja, annak ellenére, hogy a két évtizedre visszanyúló történetű cégnek a tavalyi évig semmi köze nem volt a családpolitikához.