A lúggal kínzó orvos körébe tartozhatott a szakértő, aki az áldozatot hibáztatta

Az államtitkár rokona mellett érvelő orvosszakértő közös vitorlásversenyt szokott szervezni az államtitkár testvérével.

A vádirat szerint Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója, Mikola István volt miniszter, jelenlegi fideszes államtitkár unokaöccse 2013 márciusában maszkot viselve hatolt be volt barátnője lakásába. Az áldozatot, Renner Erikát gyorskötözővel, ragasztószalaggal megkötözte, száját bekötötte és altatóinjekciót adott be neki, majd lúggal leöntötte a nemi szervét. Ezután pokrócba csavarta áldozatát, majd magára hagyta.

A vádlott és a sértett között korábban szerelmi viszony volt, de a nő szakított az orvossal, aki ezt nem akarta elfogadni, és emiatt zaklatta, majd támadta meg áldozatát. A magára hagyott nőre ismerősei találtak rá.

A nőn - a maradandó fogyatékosságot okozó sérülései miatt - azóta több nőgyógyászati műtétet kellett végrehajtani.

Gyenge volt az első ítélet

Az ügyben 2016 májusában hozott elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék, akkor nem jogerősen négy év börtönbüntetést szabtak ki B. Krisztiánra.

A most pénteken kihirdetett, nem jogerős ítéletben a korábban testi sértés miatt elítélt orvost ezúttal életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek.

A bíró kifejtette: a másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett nőnek közvetetten életveszélyesek voltak a sérülései.

A védelem mondhatni mindent megpróbált: a Nyugati Fény azt írja, a második tárgyaláson az államtitkár rokona mellett érvelő orvosszakértő, Nyulasi Tibor közös vitorlásversenyt szokott szervezni Mikola Bálinttal, az államtitkár testvérével Pharma Kupa – Doktor Regatta néven.

Tehát a szakértő lényegében ismeretségi kapcsolatban állhatott a vádlottal, és erre jött rá az a megállapítása, miszerint

a nő azzal okozta magának a sérüléseket, hogy forró kamillateával öblögette a hüvelyét. A bíróság szerint ilyen nem történt.

A pénteki tárgyalás végén az ügyész kérte, hogy a szadista orvost helyezzék előzetes letartóztatásba, ám ezt

a bíróság elutasította.

A végzés nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett ellene.