Mészáros Lőrincről kérdezte Orbánt, lejárató cikket írtak a fiairól

A Ripost állítása szerint csoportos erőszak miatt emeltek vádat Sneider Tamás fiai ellen.

A hírt a szokásos módon átvette a Habony-média többi terméke is, a így a 888.hu és a Lokál olvasói is értesülhettek a hírről, utóbbi rálicitálva a Ripostra egyenesen "Börtönbe mehetnek a Jobbikos fiai" címmel számolt be a fikcióról.

A cikkekben azt állítják, hogy Sneider Tamás fiai megalapozottan gyanúsíthatók közösség tagja ellen csoportosan elkövetett erőszakkal, amiért 8 év börtönbüntetést is kaphatnak.

A Ripost állítása szerint Sneider az országgyűlés alelnökeként még az eljárást is megpróbálta befolyásolni, amit ezért a Heves megyei rendőr-főkapitányság elfogultság miatt átadott a Nógrád megyei rendőrségnek. A hír szerint Sneider fiainak ügyét vádemelési javaslattal továbbították az egri ügyészségnek.

Nincs büntetőeljárás, Sneider perel

A hírt természetesen már a közpénzből fenntartott MTI is szemlézte (ahogy az mostanában szokás), Sneider Tamás pedig közleményben reagált a vádakra. A politikus azt írja, családtagjaival kapcsolatban olyan valótlanságokat állítottak, ami kimeríti a  rágalmazás büntetőjogi tényállásának minősített esetét.

Sneider jogi lépéseket tesz "a hazugságok és a rágalmak írói, megjelentetői és terjesztői ellen".

"Gyermekeim ellen nincs folyamatban büntetőeljárás, ahogy természetesen közéleti munkám során sosem próbáltam meg semmiféle hatósági eljárást akadályozni"

- olvasható a közleményben.

Ez a válasz az interpellációra?

"A hét elején az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnököt interpelláltam, aki bár a személyes válaszadás elől megfutamodott, szemlátomást mégis zokon vette a Mészáros Lőrinc páratlan meggazdagodását érintő kérdésem. Ez az oka a rágalomhadjáratnak.  Az ilyen aljas és hazug módszerek csak tovább erősítenek azon meggyőződésemben, hogy Magyarországot meg kell menteni a kontrollt vesztett miniszterelnöktől és földesuraitól"

- írja az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke.