Letépték a holland zászlót, a török lobog helyette

Nehéz lesz visszatömni a szellemet a palackba.

A televíziós felvételeken jól látható, amint egy férfi az épület tetején állva azt kiabálja, hogy Allah akbar (Allah a leghatalmasabb). A konzulátus előtt török zászlókat lengető férfiak kis csoportja eközben hangosan szidta Hollandiát, egyebek között azt kiabálva, hogy "rasszista Hollandia".

A rendfenntartó erők nem avatkoztak közbe, meg sem próbálták megakadályozni a férfit, hogy a szomszédos házakról átmásszon a konzulátusra.

A Dogan hírügynökség beszámolója szerint fél órával az incidens után, délután egy óra körül a török zászlót visszacserélték az eredeti holland lobogóra.

Azután fajultak el az inulatok, hogy Hollandia egyik olvasatban megtiltotta, hogy Fatma Betül Sayan Kaya török családügyi miniszter kampányoljon az országban, másik olvasatban egész csúnyán megalázta ezzel a török kormányt (nemzetet).

Ennek megfelelően Rotterdamban a feldühödött törökök miatt rendkívüli állapotot rendeltek el.

Azóta már Svédországban is lefújtak egy török kampányrendezvényt. Mint ismert, a két millió menekültet fenntartó országban népszavazásra készülnek, hogy az alkotmányban változtassák meg az elnöki jogköröket. A kritikusok szerint Recep Tayyip Erdogan így akarja bebetonozni a hatalmát Törökországban.

Nehéz lesz visszatömni a szellemet a palackba.