Trump szóvivője: az elnök nem lehallgatást értett a lehallgatás szó alatt

Donald Trump múlt héten vádolta meg elődjét azzal, hogy az elnökválasztási kampány idején lehallgatta őt és stábját. Az ügyet az igazságügyi minisztérium vizsgálja, de egyelőre nem jutottak semmire.

Sean Spicer talán elébe ment az eredményeknek és egészen érdekes módon próbálta magyarázni Trump vádját. Az elnök egy Twitter-bejegyzésben jelentette ki, hogy lehallgatták őket Obama ideje alatt, de magát a kifejezést idézőjelbe tette.

A szóvivő most arról beszél, hogy emiatt teljesen más jellegű lehallgatásra kell gondolni, azt viszont nem magyarázta el, hogy mire.

Továbbá azt is hozzátette, hogy Trump nem feltétlenül lehallgatást értett a lehallgatás szó alatt, ezért volt az idézőjelben.

Akkor vajon mire gondolhatott?

Mást mond a tanácsadó

Ezzel párhuzamosan viszont Kellyanne Conway azt mondta a The Record című lapnak, hogy a lehallgatás televízón, vagy mikrohullámú sütőbe rejtett kamerán keresztül is megtörténhetett. A tanácsadó később úgy magyarázkodott, hogy csak a szövegkörnyezetből kiragadott szavak miatt tűnhet úgy, hogy ezt kijelentette.