„A népet senki sem lophatja meg a büntetlenül”

A Jobbik egy olyan célt tűzött a zászlóra, amit eddig senki: bérunió.

Az 1848-as forradalom 169. évfordulójára , a Jobbik idén  is Budapesten, a Március 15-e téren emlékezett meg. A rendezvényen felszólalt dr. Varga-Damm Andrea, Z. Kárpát Dániel, Fülöp Erik, valamint Vona Gábor pártelnök, aki elmondta, egy olyan célt tűztek a zászlajuk, amit korábban még senki.

"Mert ha mi azt akarjuk, akkor ebben az országban óriási változások lesznek"

dr. Varga-Damm Andrea jogász felszólalásában több párhuzamot is bemutatott 1848 és 2017 között, kezdve a forradalmi változás kiindulópontjától. Mert "fel kellett nőnünk ahhoz, hogy megtudjuk, miért volt 1848 a népek hajnalcsillaga".

Az abszolutisztikus hatalommal szembeni ellenállás több évtizedre nyúlt vissza, és nem volt elég a Himnusz megszületése: el kellett ismerni, hogy a fejlődés gátja a feudalisztikus, rabszolgasorban élő társadalom. "A világ fejlődött, mi álltunk". A reformerek tudták merre kell menni, de tudta ezt császári udvar is, hogy "ennek gátat kell szabni": jöttek a börtönévek, az elnémítások, de a "forradalmat nem lehetett megállítani" - hangsúlyozta.

"Az akkori fiatalok azt a kort nem szerették volna többet"

- tette hozzá.

Varga-Damm Andrea nemcsak a kiindulópontban, hanem a követelések között is több hasonlóságra mutatott rá.

A sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését követelték 1848-ban, miközben most közpénzből működtető sajtóorgánumokban forgatják ki az igazságot. Felelős minisztériumot akartak, de ez most sincs, hiszen több százezer devizakárosult, több ezer közmunkás él az országban. Évente akartak parlamentet, most hetente van, de az kocsmává silányult – sorolta.

Törvény előtti egyenlőség, a közteherviselés sem valósult meg, hiszen a legszegényebb magyar társadalmi rétegek viselik a legtöbb közterhet. Mint ahogy nemzeti őrsereg is van jelenleg is, sokat is költünk rá, de az semmire sem használható.

Elképesztőnek nevezte, hogy még mindig ilyen hangsúlyokkal kell beszélni, pedig nálunk tehetségesebb nép alig van a világon, mégis itt tartunk. De ne csüggedjetek – szólított fel,

"mert ha mi akarjuk, akkor ebben az országban óriási változások lesznek".

[video:https://www.youtube.com/watch?v=wFQtq2ZwY2o]

„A vazallusok kormányának leváltása után, egy függetlenebb, szabadabb országot fogunk építeni”

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke arra emlékeztetett, hogy még mindig arról kell beszélni, hogy ki akarják pusztítani a magyart, ki akarják szipolyozni innen az embereket, és az Nb1 eredményeitől kezdve a magyar adórendszeren keresztül beleszólnak mindenbe.

Ugyanakkor egy

„kiszáradt gazdasággal annyi esélyünk van, mint egy lufinak a nyílzáporban”.

A politikus szerint olyan kormányunk van, amely másokat lecsicskáz, pedig ők a vazallusok, miközben nálunk növekednek a legkevésbé a nettó bérek, és csak nálunk nem történt meg a devizahitelek felvételkori forintosítása. Felhozta azt is, hogy a munkahelyteremtő támogatásokkal nem a magyar kkv-eket, hanem a multikat támogatja az Orbán-kormány, és azzal keresi a külföldi érdekeket, hogy „a magyar ember olcsó”.

„A Jobbik az utolsó forintot is vissza fogja szerezni az érintetteknek, és a vádlottak padjára kerül az összes érintett bankár és politikus”

- utalt arra Z. Kárpát Dániel, hogy az Orbán-kormány az elszámoltatás helyett kiegyezett a bankokkal.

„Magyarország a győztesek országa, nekünk győztes típusú emberek és politikus kellenek”

- szögezte le. Mint mondta, „vissza lehet hozni a semmiből ezt az országot” a saját forrásainkra támaszkodva, mi lehetünk Európában a Kánaán, ha nem vazallusok irányítják az országot. De ebbe a csatába a Jobbikon kívül senki nem tud odaállni:

„a vazallusok kormányának leváltása után, egy függetlenebb, szabadabb országot fogunk építeni”

- hangoztatta a legerősebb ellenzéki párt alelnöke.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=sdFTzVLOKSU]

„A népet senki sem lophatja meg a büntetlenül”

„Amely nemzet önmagát elhagyja, nem méltó a szabadságra”. Fülöp Erik, a Jobbik alelnöke Vasvári Pált, az általa vezetett Tiszavasvári forradalmi szülöttjét idézte Szerinte 2017-ben Vasvári mondaná, hogy ez a nemzet nem méltó a szabadságra.

A jobbikos polgármester emlékeztetett, amíg a reformkor nemesei Akadémiát, kórházakat, könyvtárakat hoztak létre, a mi földesuraink strómanok, maffiózók, bűnözők, és túlárazott stadionokat építenek.

„A reformkori nemesekben még volt nemzeti érzet”

- tette hozzá.

Kiket tudunk felmutatni most? - tette fel a kérdést; Andy Vajnát, Habony Árpádot, Rogán Antalt, Mészáros Lőrincet, és

„ne feledjük, van egy királyunk is, Orbán Viktor, aki tűri, és támogatja a nemzet kifosztását”

- adott választ Fülöp Erik.

„A Fidesz legyőzhető, Tiszavasváriban háromszor legyőztük, most is erre készülünk” - emlékeztetett az alelnök, mindezt azzal indokolva, hogy

„elég volt abból, amit az oligarcha-kormány művel az országgal. A népet senki sem lophatja meg a büntetlenül”.

A Jobbik a nép pártján, a néppel összefogja 2018-ban le fogja váltani a Fideszt, és elszámoltatja a bűnösöket – zárta szavait.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=AU-3X2K8c3Y]

"Egy olyan célt tűztünk a zászlóra, amit eddig senki: bérunió"

"A szabadság nélkül nem tudunk élni" – foglalta össze Vona Gábor, a Jobbik elnöke március üzenetét:

„ebben a hónapban vagyunk a legbüszkébbek arra, hogy magyarok vagyunk”.

Azt is megtanultuk már, hogy a szabadság két részből áll: a külsőt idegen hatalmak helytartói, míg a belsőt hazai földesurak vehetik el tőlünk. A szocialista kormányok alatt megtapasztaltuk a helytartókat, most a földesurakat, de a Jobbik nem kér sem a helytartókból, sem pedig a  földesurakból – mondta a pártelnök.

Szerinte 1848-ban is minden  magyart képviseltek, minden magyarért politizáltak: „a néplélek és a nemzettudat egybeforrt”. A XX. században már megtapasztaltuk, milyen amikor ez különválik.

„Kádár János a népre hivatkozva üldözte a nemzetet, a fordított Kádárként működő Orbán a nemzettudatra hivatkozva próbálja kizárni a népet. Ezért sem működnek a reformok”

- magyarázta a pártelnök, hozzátéve: a nép a nemzet, a nemzet a nép. Ha ezt a kettőt szétválasztjuk, vagy kádárizmust, vagy orbánizmust kapunk. „Elveszik a szabadságunk, igazságunk és biztonságunk. Ezért vagyunk a nép és a nemzet pártján. Aki ezt nem érti, lehet bármennyi pénze, strómanja, titkosszolgája, a nép akkor is igazságot fog tenni rajta” - jelentette ki Vona Gábor.

A szabadságunkhoz sorolta a Jobbik elnöke, hogy ne Orbán Viktor döntse miről lehet szavazni, ki lehet köztársasági elnök, hogy az elüldözött magyarok szavazhatnak-e levélben, hogy hol és milyen hosszú kisvasút, stadion és kórház épülhet.

„De igazságot is kér a nép, és aki most legyint, az meglepődik, ha Jobbik kormányra kerül lesz fogcsikorgatás”

- első lépésként a hirtelen megnövekedett luxusvagyonokat adóztatná meg a Jobbik, bevezetnék a földesúradót. Utána jönne a Lex Lúdas Matyi, „aki törvénytelenül szerezte a vagyonát, attól el fogjuk venni” - bontotta ki a részleteket.

Vona Gábor figyelmeztetett:

„a korrupció öl butít és nyomorba dönt, és megtanultuk azt is, hogy a korrupció a nemzet mészárosa”.

Ehhez kapcsolva kijelentette, anyagi biztonságot is kér a nép: „amit megígértek nekünk az  uniós csatlakozás idején”. Felidézte, hogy pénteken egy történelmi kezdeményezésről, egy történelmi sikerről számolhattak be: megalakult nyolc kelet-közép-európai országgal egy polgári bizottság (amelynek vezetője a jobbikos Gyöngyösi Márton, székhelye pedig Budapest),

„és egy olyan célt tűztünk a zászlóra, amit eddig senki: bérunió”.

A Jobbik nemzetközi kezdeményezésének célja, hogy Kelet-Közép-Európa igazát visszaadja Európa, hogy egyenlő munkáért egyenlő bért kapjunk. S történelmi szégyennek nevezte, hogy ezt korábban egyetlen magyar kormány sem vetette fel.

Orbán Viktor a parlamentben is kijelentette, hogy a béruniós kezdeményezést sem támogatja: Vona szerint ez az orbánizmus lényege: „csak a Fidesz! Hogy neki jó legyen, az érdekli.”

De „elkezdtük ezt a harcot nélküle”, jelentette ki Vona, hozzátéve, hogy tisztában van azzal, hogy ehhez új magyar versenyképes vállalkozások kellenek.

„A bérunió egy új Európáról szól, soha nem kértünk alamizsnát, azt kérjük, hogy egyenlő feltételeket kapjunk. És ezt nem támogatja Orbán Viktor”.

Vona Gábor emlékeztet Brüsszel öszödi beszédére, melyben a német uniós biztos elismerte, hogy Németországhoz vándorolnak a magyaroknak adott támogatások is, szerinte a magyar miniszterelnöknek ezzel kellene foglalkoznia.

[video:https://youtu.be/nDHGBSX5cjQ]