Fidelitasosok önkritikája szerint a Fidesz ifjúsági szervezete nem elég hatékony

Az önkritika nem a Fidelitas hivatalos álláspontja.

Ő többek között arról beszélt, hogy szükség lenne egy közös, erős, fiatal jobboldali kiépítésére, amely képes megőrizni a polgári értékeket.

Az Indexnek később úgy nyilatkozott, hogy

„ha szabad némi önkritikát gyakorolnom, a közösség, amihez én is tartozom, a polgári jobboldali fiatalság nem kellő hatékonysággal folytatja tevékenységet.”

Hangsúlyozta azt is, hogy az önkritika nem a Fidelitas hivatalos álláspontja. Külön érdekesség, hogy a megemlékezésről egy videót is forgattak, a Hegyvidéki Fidelitas emblémájával ellátva, de a Mandiner.hu szerint a hegyvidéki Fidelitas elnöke, N. Szász Adrienn elhatárolódott a felvételtől. Mi több, szerinte megsérülhettek a Hegyvidéki Fidelitas személyiségi jogai.

A lap később kiderítette, hogy a kerületben rendhagyó módon két, egymással szembennálló Fidelitas alapszervezet működik: az egyik hivatalosan, a másik nem hivatalosan. Utóbbi csoportot ugyan feloszlatták, de annak tagjai magukat nem tekintik feloszlottnak. A Magyar Nemzet nem tudta elérni Böröcz Lászlót, a Fidelitas országos elnökét, hogy tisztázza a helyzetet.

Az Alfahír úgy tudja, hogy a hegyvidéki Fidelitas korábbi elnöke Protzner András volt, aki kiváló kapcsolatokat ápol Petneházy Dáviddal. Értesüléseink szerint a közelmúltban több alapszervezetet is feloszlottak, mégsem állt fel egységfront a belső ellenzékben.