Összefogott a Fidesz és az MSZP! Gyurcsány pártja magyarázatot követel Botka Lászlótól

A DK bízik abban, hogy Botka László elfogadható magyarázatot tud adni a Fidesszel való kétharmados együttműködésre.

A jobbikos Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke korábban a felvetést elfogadhatatlannak nevezte, mert azt az MSZP és a Fidesz a hatvaniak feje fölött nyújtotta be. A törvényjavaslat azonban most nem az MSZP-Fidesz összefogása miatt érdekes, hanem azért mert emiatt már a Demokratikus Koalíció is betámadta a baloldali konkurenciáját.

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvívője megjegyezte, hogy a jogszabálytervezet jegyzői között nem csak Lázár János és Semjén Zsolt szerepelnek, hanem több szocialista politikus, többek között Hiller István, Bárándy Gergely és Hiszékeny Dezső is.

A Fidesz vadászni járó milliárdos elitje tehát az MSZP segítségével jut ingyen-kastélyhoz. Hogyan illeszkedik ez abba a politikába, hogy „fizessenek a gazdagok”? És egyáltalán: hogyan illeszkedik ez bármilyen ellenzéki politikába? -

kérdezte a DK, aki szerint az MSZP magyarázattal tartozik:

miért segítenek a Fidesznek a kastély-mutyiban?

Hozzáteszik: az MSZP segíti kétharmadhoz és ingyen-kastélyhoz a Fideszt. A DK bízik abban, hogy Botka László elfogadható magyarázatot tud adni a Fidesszel való kétharmados együttműködésre.

Időközben az MSZP közleményt adott ki, amely szerint ami szakmailag indokolt volt, az politikailag tarthatatlanná vált. Még a látszatát is el akarjuk kerülni annak, hogy az állami vagyon magánosítása ügyében együttműködnénk a Fidesszel, ezért az OMVK-nak szánt ingatlan tulajdonba adásának támogatását visszavonjuk – írja a párt.