Emlékeznek a magyar szurkolóra, akit lenácizott a sajtó? Még őt perelik az újságok

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság alatt a náci magyar szurkolókkal riogató külföldi sajtót bejárta egy drukker képe.

A fotón egy félmeztelenül szurkoló kigyúrt férfi volt látható, akit a magyar címert ábrázoló tetoválása és a Hooligan-felirat miatt nácinak bélyegeztek.

Később kiderült: a férfit Bano Attilának hívják, aki nyilatkozataiban leszögezte, nem rajong a nácikért és felháborítónak tartja, hogy az európai média megpróbálja előtérbe helyezni a magyar, albán és horvát szurkolókat, mint a legkegyetlenebb huligánokat.

Megtudhattuk azt is, hogy az egyébként Újpest-drukker Attila tizennyolc éve Spanyolországban él és kiemelkedő sportkarriert tudhat maga mögött: háromszoros spanyol testépítő bajnok, emellett pedig egy madridi egyetemen oktatott az egészséges életmódról.

Bano Attilával a napokban interjút készített a gyöngyösi Maxi Rádió. A beszélgetés során kiderült: a férfi felszólította az újságokat, hogy vegyék le a róla szóló anyagokat és kérjenek tőle bocsánatot, amennyiben nem teszik, akkor 50 ezer eurós fájdalomdíjat is követelni fog tőlük.

A hivatalos felszólításokra választ nem kapott, sőt: az egyik német lap visszaperelte őt és 70 ezer eurót követel tőle, amiért rágalmazással vádolta őket.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: