Tudta? A kormány szerint hazánk a harmincezer földesúr országa, (akiket a Jobbik meg akar adóztatni)

Volner János napirend előtti felszólalásában arra figyelmeztette képviselőtársait, hogy a korrupciót kutató intézetek szerint évente 400 milliárd forint tűnik el a magyar gazdaságból ilyen ügyletek során.

"Egyet lehet látni, azok gyarapodnak a leggyorsabban, aki jó kapcsolatot ápolnak a miniszterelnökkel"

- hangsúlyozta Volner János, példaként felhozva Mészáros Lőrinc vagyonának 2500-szoros növekedését, ugyanakkor Andy Vajna és Garancsi Tibor is kormányzati hátszéllel gazdagodhatott meg. Mert ez lenne a Vona Gábor vállalásai közt is szereplő földesúradó lényege: ha nem lehet elszámoltatással visszaszerezni ezeket a pénzeket, akkor azt az adórendszeren keresztül kell a költségvetésbe becsatornázni. Amihez 2002-ig visszamenően vizsgálni kell ezeknek a kormányközeli "üzletembereknek" a vagyonosodását, jelentette ki Volner.

"Úgy meg kell adóztatni Mészáros Lőrincéket, hogy néhány év alatt elveszítsék vagyonuk jelentős részét, ezzel is növelve a költségvetést"

- szögezte le a jobbikos politikus, emlékeztetve, hogy ezzel a közteherviselés is igazságosabb lenne, hiszen a személyes kapcsolataik révén meggazdagodók befizetéseinek eredményeként, másoknak sokkal kisebb arányban kell majd adóznia.

Ezután következhetett a kormány válasza, amelyet Dömötör Csaba közölt a magyar társadalommal. A szokásos kliséken túl, miszerint a Jobbikot eladták/megvették, a Jobbik egy baloldali párt, és visszasírja az MSZP-SZDSZ-kormányt, Dömötörnek sikerült ennél is nagyobbat csúsztatnia.

A hivatalos kommunikáció szerint ugyanis a földprivatizáción 30 ezer „földműves” vásárolt magának birtoktestet, és Dömötör szerint a diribdarab földekhez hozzájutó emberek mind-mind földesúrnak számítanak, mindannyian egy-egy Mészáros Lőrincnek felelnek meg (mint ismert, Felcsút polgármesterének minden közös háztartásban élő családtagja 300 hektár földhöz jutott). Nagy a zavar.

És akkor az elszólásról

Dömötör Csaba utolsó mondatával a jobboldali ellenzékhez fordult, mivel meglátása szerint az, hogy az Orbán-kormány érdekeltségi köreibe tartozó földesurak vagyonát a Jobbik visszajuttatná a közösbe, az megegyezik az MSZP-kormány családokat megadóztató politikájával: "ne folytassák, ahol a baloldal abbahagyta".

Viszont a folytatáshoz kormányra kell jutnia a Jobbiknak: Dömötör már látja a jövőt?