Közpénz-háború! A Fidesz Lúdas Matyi helyett a Döbrögi oldalára állt

Érdekes: a Fidesz-KDNP nem engedte, hogy a közpénz védelme bekerüljön az Alaptörvénybe.

Nem vette napirendre a magyar Országgyűlés kormánypárti többsége a Jobbik azon alaptörvény-módosítását, amelyet a közpénzek védelmében terjesztett a Ház elé a nemzeti párt.

Ennek értelmében a közpénz felett továbbra is olyan figurák diszponálhatnak, mint Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, vagy épp Garancsi István. Megdöbbentő, de a korrupciót kutató intézetek számításai szerint évente 400 milliárd forint közvetlen veszteséget jelentenek hazánknak az ilyen ügyletek.

Most az is kiderült, ebben nem lesz változás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vona Gábor, a jobboldali ellenzék vezetője januári vállalásai között szerepel, hogy Lex Lúdas Matyi címmel antikorrupciós törvénycsomagot hirdet meg a Jobbik, azokat is elszámoltatnák, akik a hátterét biztosították az ország szétrablásának. A januári ígéretnek megfelelően a javaslatot tavasszal a parlament elé is terjesztették.

Amikor Mészáros Lőrinc és társai ellopják a magyar adófizetők pénzét, akkor a költségvetés megrövidítése mellett kontraszelektálják a magyar vállalkozói kart is. Ezzel azt üzenik: a tisztesség, tehetség és szorgalom helyett Magyarországon a tisztességtelenség, gátlástalanság és kormányközeliség jelenti az értékeket – emelte akkor ki Vona Gábor.