Szoci-fideszes cicaharc van, új munkahelyek nem nagyon lesznek Salgótarjánban

Pedig nagyon kellene. 

Salgótarján rendkívül hátrányos helyzete nem új keletű, nem volt ez másként Székyné Sztrémi Melinda fideszes polgármester asszony regnálása alatt sem. A helyzet azonban a polgármester választást- amelyet az időközben elhunyt szocialista Dóra Ottó nyert meg - követően sem változott meg. Salgótarján maradt kínpadon, a kormányzat mostohaként tekint rá, ezzel nem csak a város vezetését, de gyakorlatilag a kistérségben élő 50 ezer embert is büntetve. 

Kilátástalanság, munkanélküliség, elvándorlás ide vagy oda, a 2015-ben indult Modern Városok Program 

végére hagyta Orbán Viktor a szocialista vezetésű várost.

Már csak két település, az összehasonlíthatatlanul fejlettebb Győr és Hódmezővásárhely várja az uszodával és ipari parkkal érkező kormányfőt. 

A tervezettek szerint is extra költségekkel megépülő gyorsforgalmi út, új buszpályaudvar és egyebek mellett új onkológiai központ is kialakításra kerülhet Salgótarjánban. A nógrádi megyeszékhely belvárosa egyébiránt az 1970-es évek óta gyakorlatilag változatlan formában fogadja az oda látogatókat, így minden bizonnyal ennek megújulására, akár teljes átalakítására is sor kerülhet.

A sült galambot várják Salgótarjánban

A helyi Fidesz szerint a sült galambot várják Salgótarjánban, hiányzik a kreativitás és a tenni akarás, ezért inkább a könnyebb utat választják, és a helyi Fideszt "rugdossák". A közösségi oldalon Orbán Viktor hívei úgy fogalmaznak, hogy

"széttárt karokkal várják a messiást, aki majd elhozza a megváltást!"

A polgármester és a csapata kétféleképpen kommunikálja az eseményeket

Fekete Zsolt, a város szocialista polgármestere így értékelte a történteket: "A munkát majd' egy éve megkezdtük, a mai naptól pedig azon dolgozunk, hogy minél előbb megkezdődjenek a fejlesztések! Már össze is ültünk munkatársaimmal, hogy megbeszéljük a következő napok, hetek feladatait."

Ellenben a szocialisták közösségi oldalon közzétett bejegyzéseit ezúttal inkább nem is idéznénk, azok jobbára

kimerülnek a miniszterelnök szokatlanul durva hangnemben történő szidalmazásában.

Értékteremtés nincs

Pataki Csaba, Salgótarján jobbikos önkormányzati képviselője közleményében kifejtette, a párt támogatja a Modern Városok Program azon pontjait, amelyek a várost elkerülő útszakasz megépülését, a duális képzés támogatását, az onkológiai központ létrehozását és a korábbi lepusztult városrészek rehabilitációját érintik. 

Pataki megkeresésünkre kifejtette, hogy a jégcsarnok és egy 50 méteres sportuszoda hosszútávú fenntarthatóságát vitatja.   

"Salgótarjánban népességmegtartó ereje a tisztességes megélhetést biztosító munkának lenne, munkahelyteremtő beruházásokra van szükség, ám a miniszterelnök látogatása kapcsán sem magától Orbán Viktortól, sem Fekete Zsolt polgármestertől

nem hallhattunk valódi értékteremtő munkahelyekkel kapcsolatos víziót, amely a város túlélésének a kulcsa lenne"

- fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy a Jobbik Salgótarjánban a jövőben is támogat minden olyan politikai elképzelést, amely a helyiek érdekeit szolgálja.