Magyarország eddigi történetének legsúlyosabb kémbotrányába keveredett a Fidesz

Volner János a mai napon tartott sajtótájékoztatót a Fővárosi Bíróságon megrendezett kémper után. Az IMF-nek, az amerikai nagykövetségnek, és a svájci alapnak egyaránt kémkedtek azok az emberek, akik Szijjártó Péternek és Varga Mihálynak voltak a közvetlen munkatársai és bizalmasai – mondta az ellenzéki politikus.

„Ebben az ügyben Magyarország védelmi stratégiai tervét kiadták az amerikai hírszerzés részére.”

 - hangsúlyozta Volner.

Majd hozzátette, hogy olyan szerveket informáltak, akik ezekben az időkben Magyarországnak nemzetközi hiteleket nyújtottak, a tettesek pedig rámutattak a magyar adósságkezelés gyenge pontjaira és igyekeztek meggyőzni a pénzügyi szervezetek arról, hogy ne folyósítsanak hitelt az országnak.

Volner kijelentette, hogy ezzel hazánk honvédelmi és nemetgazdasági érdekeit is súlyosan veszélyeztették. Az pedig továbbra is kérdéses, hogy Varga Mihályt és Szijjártó Pétert miért nem hallgatták meg a Birodalom nevű szervezet ügyével kapcsolatban.

A jobbikos politikus szerint jelentős kormányzati segítség nélkül ilyen információkat nem lehetett volna megszerezni, így a nyomozóhatóságoknak is kellemetlen az ügy, mert a szálak magasra érhetnek, Orbán Viktor kormánya pedig a két miniszter révén érintett lehet.

Szerinte ennek köszönhetően igyekeznek majd elsikálni az ügyet. A Jobbik sürgősen magyarázatot követel arra, hogy a Fidesz vezette kormány mit akar tenni a két miniszterével, akik Európa legsúlyosabb kémbotrányába keveredtek.