Diósdon hisznek a jövőben: német nemzetiségi iskolát adtak át

Aki iskolát épít, az hisz a jövőben – mondta a diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadásán, pénteken a Pest megyei város polgármestere.

Bogó László köszönetet mondott a Klebelsberg Központnak azért a harmincmillió forintért, amit az új iskola berendezési tárgyainak megvásárlásához nyújtott. A városvezető az MTI-nek elmondta, hogy Diósd költségvetésében minden olyan összeget, amely nem a város működtetéséhez volt szükséges, oktatási beruházásokra fordították. Kitért arra is, hogy még januárban átadtak egy hatcsoportos óvodát, amelynek a létrejöttében az állam is segített egy 93 milliós pályázattal. Hozzátette: ez egy 140 milliós beruházás volt. Az iskola épületéről szólva elmondta, hogy az korábban a Tigáz egy irodaháza volt, amelyet átalakítottak.

Az új épület 1600 négyzetméteres, abban kilenc nagy tanterem, három csoportszoba, egy nagy tanári szoba, valamint aula, étkező és melegítőkonyha található. A polgármester szólt arról is, hogy a kézilabda-szakosztályuk elnyert tao-forrást, s így közel az iskolához, egy önkormányzati telken őszre használatba vehető lesz a kézilabdacsarnok is.

Az eseményen jelen volt Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke és Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója is.

Mint arról a 2049.hu beszámolt a település a közelmúltban lépte a 10 ezres lélekszámot.