Új világrend születik: Marine Le Pen és Vlagyimir Putyin találkozott

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának.

Putyin hozzátette: Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy bármely francia politikai erő képviselőivel tárgyaljon, és "egyforma kapcsolatokat" kíván fenntartani a kormánnyal és az ellenzékkel. Putyin szerint ugyanezt teszik Moszkva európai és egyesült államokbeli partnerei is. Az orosz vezető elmondta, hogy a kétoldalú kapcsolatokról és az európai helyzetről kíván tárgyalni a francia politikussal. "Tudom, hogy ön az európai politikai erők egyik meglehetősen gyorsan fejlődő spektrumát képviseli" mondta vendégének.  

Marine Le Pen hangsúlyozta, hogy a két országot erős kulturális gazdasági és stratégiai szálak kötik össze. Fontosnak nevezte, hogy éppen komoly terrorfenyegetés idején találkozik Putyinnal. A Kremlben folytatott megbeszélést követően Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő és a francia politikus egyaránt tagadta, hogy azon szó esett volna a Nemzeti Front orosz bankok által való finanszírozásának lehetőségéről. Le Pen újságíróknak azt mondta, hogy a tárgyalás középpontjában az iszlamista terrorizmus elleni harc iránti közös érdek ált.

Megítélése szerint Putyin egy "többpólusú világról" alkotott "új elképzelést" képvisel. Úgy vélekedett, hogy az elmúlt években egy Putyin, valamint Donald Trump amerikai elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök által megjelenített "új világ" jött létre.