Hat hónap pihenő a brutális lábtörés után

Az Everton ír hátvédjével szemben Neil Taylor szabálytalankodott a gól nélküli döntetlenre végződött találkozó 69. percében úgy, hogy a védőnek a sípcsontja és a szárkapocscsontja is eltörött a jobb lábában.

A The Telegraph című brit lap információi szerint Colemant - akit hordágyon, nagy fájdalmak közepette, oxigénmaszkra kötve vittek le a pályáról - már szombat reggel megműtötték, ezt követően kezdődhet a rehabilitációja.

A 28 éves csapatkapitányt a mérkőzés után meglátogatta a kórházban az ír válogatott szövetségi kapitánya, Martin O'Neill, valamint segítője, Roy Keane is.

Taylor rögtön az eset után elnézést kért tettéért Seamus Colemantől és az egész ír kispadtól. A walesiek szövetségi kapitánya, Chris Coleman - aki csak névrokona a sérült labdarúgónak - a találkozó után védelmébe vette játékosát: elmondta, Taylor "nem az a fajta labdarúgó", aki szándékosan sérülést akarna okozni az ellenfélnek.

Öt forduló után az írek - az éllovas szerbekhez hasonlóan - 11 ponttal állnak a selejtezőcsoportjuk második helyén, a tavalyi Európa-bajnokságon elődöntős walesiek hét ponttal a harmadikok.