Akár 27 fok is lehet szombaton

Akár 27 fok is lehet szombaton

Hétvégén is gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, mely több tájegységünkön okozhat lokális csapadékhullást. Szombaton sok felhő lesz az ország nagy része fölött, hosszabb napos időszakokra a keleti és a délkeleti tájakon mutatkozik a legnagyobb esély - írja az Időkép.

Mint írták, elszórt záporok, zivatarok átmenetileg ismét több tájegységünkön kialakulhatnak, kivételt csak az Alföld déli fele jelenthet, ott maradhat szárazabb az idő nagyobb területen. Kezdetben a Duna-Tisza köze déli felén a délkeleti szél lehet élénk, majd napközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen az északi-északnyugati szél élénkülhet meg, északon, északkeleten pedig az északkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. Viszont záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

  • Hajnalban 8 és 15 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben helyenként átmenetileg pára- és ködfoltok is kialakulhatnak.
  • Délutánra 19 és 27 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, északnyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb csúcsértékeket.
{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}