Az utolsó percben lőtt bombagóllal jutott ki az Eb-re a magyar U17-es válogatott

A magyar labdarúgó válogatott vb-esélyei valószínűleg elszálltak a tegnapi portugáloktól elszenvedett vereség után, az U17-esek azonban épp ma jutottak ki a horvátországi Európa-bajnokságra.

Az egykori válogatott Szélesi Zoltán edző által vezetett csapat 5 nappal ezelőtt, az elitkör első mérkőzésén 1-0-ás vereséget szenvedett Izraeltől. Két nappal később úgy sikerült 2-1-re verni Oroszországot, hogy 10 perccel a vége előtt az ellenfél még 1-0-ra vezetett, Szoboszlai Dominik két pazar szabadrúgásból szerzett góljával azonban sikerült fordítani.

Ma játszották a csapatok az utolsó fordulót. Az oroszok és az izraeliek mérkőzése 0-0-ával ért véget, így a magyaroknak mindenképpen győzniük kellett Norvégia ellen az Eb-részvételhez.

Már a hosszabbítás perceiben jártunk, mikor 0-0-ás állásnál ismét Szoboszlai Dominik elé került a labda, aki kapásból, 20 méterről lőtte ki a hosszú felső sarkot.

 

A magyar válogatott így ott lesz a májusi, 16 csapatos horvátországi Eb-n. Az U17-es Eb-re legutóbb 11 éve sikerült kijutni, akkor a Németh Krisztiánnal, Vladimir Komannal és Gulácsi Péterrel felálló csapatnak jött össze a bravúr.

(fotó: mlsz.hu)