Szalai Ádám szerint fájó kimondani, de ez a realitás

Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak.

Nehéz most mit mondani. Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak. Egyelőre nem tudok a pozitívumokra gondolni

- mondta csalódottan a Hoffenheim csatára.

Kalmár Zsolt viszont látott olyan dolgokat, amelyeket sikerült megvalósítania a csapatnak. Szerinte helyenként sikerült jól megtartani a labdát és kihozni a hátsó harmadból. Úgy vélte, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudták végigvinni az akciókat.

Sok kidolgozott helyzetük nekik sem volt, de azt a keveset kiválóan kihasználták. Ha egy pici területet kapnak, máris életveszélyes támadásokat tudnak vezetni

- beszélt a riválisról Kalmár.

Gulácsi Péter többek között arról beszélt, hogy az első gólnál tehetetlen volt, a másodiknál Cristiano Ronaldo takarásból lőtte el a labdát, viszont a harmadik találatnál úgy érezte, hibázott, mivel az ő oldalára érkezett a Real Madrid szélsőjének szabadrúgása, de egy lépést tett befelé, amiatt nem érte el a labdát.

A Leipzig kapusa nem kívánt a világbajnoki selejtezőcsoport állásával foglalkozni, mert úgy vélte, jelen helyzetben - a százszázalékos éllovas svájciak nyolc, a portugálok pedig öt ponttal előzik meg a magyarokat "féltávnál" - lépésről lépésre kell haladni.

Elsőként nyerni kell júniusban Andorrában, aztán meglátjuk a többi eredmény hogyan alakul

- mondta Gulácsi.

Gyurcsó Ádám úgy érezte, nem volt sokkal jobb a portugál válogatott, de minden egyes hibát kegyetlenül kihasznál, ezért a világ egyik legjobbja.

"Azért volt kevesebb lehetőségünk, mert világklasszis csapat ellen játszottunk, nem azért, mert kevesebb támadó szellemű futballista volt pályán. Mindent megtettünk, a labdát sikerült jól megtartanunk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ennek egyik oka, hogy a mi játékosaink nem topligákban játszanak. Tanulnunk kell ezekből a meccsekből" - értékelt az MTI kérésére Bernd Storck szövetségi kapitány, aki hozzátette, a játékosoknak azt mondta, emelt fővel hagyhatják el a stadiont.

Kollégája, Fernando Santos a csoportállásról udvariaskodva úgy vélekedett, nem szabad még leírni a magyarokat a kijutásra esélyes csapatok közül, hiába kerültek most jelentős hátrányba. A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.