Már harci helikoptere is van a bolgár migránsvadásznak

Tavaly tavasszal ismerte meg Európa Dinko Valevet, a bolgár félamatőr birkózót, akiről a egyik legnagyobb helyi tévécsatorna, a bTV szuperhősként számolt be – írja a 444. A történet akkor úgy nézett ki, hogy a férfi hobbiból jár quadozni, amit összekötött a migránsvadászattal is a bolgár-török határon – ahol állítólag puszta kézzel fogott el menekülteket.

Tavaly tavasszal már le is tartóztatták egyszer, mert az általuk elfogott menekülteket megkötözték, és machetével a kezükben ordították nekik, hogy „No Bulgaria! Go back to Turkey!”.

Valevnek egyre több támogatója van, és már az Iszlám Állam radarjaira is felkerült, ugyanis 14 millió forintnak megfelelő összegű vérdíjat tűztek ki a fejére.

A férfi korábban elmagyarázta, hogy azért teljesít önkéntes szolgálatot, mert szerinte a kormány nem végzi el megfelelően a feladatát, valakinek pedig meg kell védenie az országot. A menekültvadászatot sportnak tartja.

Harcjárműveket is szerzett

Állítólag kormányzati kapcsolatokat is sikerült már építenie, valószínűleg így tudott szerezni magának két harckocsit is.

A legújabb járműve pedig egy harci helikopter, ami elmondása szerint az övé, és bármikor kész elindulni vele. Az már más kérdés, hogy egyáltalán működőképes-e a gép.