Pedig már majdnem elhittem! Mégsem lesz ingyen gyógyszer, ha nyernek 2018-ban a szocik?

Talán meggondolatlanok voltak az elvtársak?!

Molnár Gyula az új Népszabadságnak, azaz a Népszavának arról beszélt, még nem dőlt el, hogy ez a juttatás bekerül-e a választási ígéreteik közé.

A szocialista pártelnök szerint a nyugdíjasoknak két nagy problémája van, a lakhatási és a gyógyszerköltségek. "Ha ebből valamelyiket meg lehet oldani, oldjuk meg" - mondta Molnár Gyula a Népszavának. Hozzátette: az pedig az érintettek mértéktartásán múlik, hogy akkor is igénybe veszik-e a kedvezményt, ha nincs rá szükségük. Amikor 65 év felett ingyen lehet utazni a metrón, akkor sem sok milliárdost láttunk a szerelvényeken, mert ők ezt nem veszi igénybe - fűzte hozzá.

"Azt mondtam: a nyugdíjasok előtt, hogy a gyógyszerek ingyenességének a lehetőségét megvizsgáljuk. Hogy mi kerül bele ebből a választási programba az néhány hónap múlva derül ki."

Rákosiék kampánycsapata a megújuló MSZP mögött?

Legalábbis erre utal, hogy a szocialisták új jelmondata nem is annyira új. Az óriásplakátokon Botka Lászlónak tulajdonított velős marxista szentenciát - "Fizessenek a gazdagok" - ugyanis egy korábbi haladó, baloldali politikus is használta már. A fotó a Magyar Kommunista Párt 1946-is május elsejei felvonulálásán készült. A jelszó egyébként bevált.

Régebben legalább ígérgetni tudtak.