Nem vizsgálják Trócsányi László ügyvédi irodájának szerepét a 4-es metró ügyében

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviselte a 4-es metró alagútépítő kivitelezőjét az állami tulajdonú BKV Zrt.-vel szemben.

Múlt pénteken a Magyar Nemzet írta meg, miszerint több kártérítési perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviselte a 4-es metró alagútépítő kivitelezőjét az állami tulajdonú BKV Zrt.-vel szemben. A francia–német–osztrák és magyar cégek alkotta Bamco konzorcium jogi képviseletét legalább öt választott bírósági eljárásban látta el az igazságügyi miniszter résztulajdonában álló ügyvédi iroda.

A hétfői ülésen többek között a BKV volt vezetőjét, Aba Botondot a Gárdos-Mosonyi-Tomori ügyvédi irodával kötött több százmilliós ügyvédi szerződésekről kérdezték. Ezzel kapcsolatban Tokody Marcell Gergely, a bizottság jobbikos delegáltja felvetette, hogy ha már úgyis az ügyvédi szerződéseknél tartanak, akkor érdemes lenne megvizsgálni Trócsányi László jelenlegi igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának szerepét a kormány által „minden idők legnagyobb korrupciós botrányában” betöltött esetleges szerepéről.

Borbély Lénárd azonban elegánsan elengedte a füle mellett a felvetést, úgy tett, mintha nem is hallotta volna. Így "hatalmas meglepetésre" az esetleges fideszes szálat egyelőre nem vizsgálja a bizottság.