Szabálytalanul előzte meg a buszt - a sofőr nem hagyta annyiban

Egy nő, két férfi, és egy buszsofőr csépelte egymást, miután a nő az egyik körforgalom előtt a záróvonalon sorolt be a busz elé.

Utcai dráma, több felvonásban. Győr. Egy nő. Két férfi. Egy buszsofőr. A feszültség tapintható.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt négy személlyel, egy nővel, két férfival és egy buszsofőrként dolgozó férfival szemben, akik 2016 nyarán egy közlekedési szituáció miatt verekedtek egymással Győrben - írja a Kisalföld.hu.
 
A buszsofőr aznapi munkáját megkezdve, egy üres busszal haladt Győrben, mikor az egyik körforgalom előtt - már a záróvonalon – sávot váltva besorolt elé egy autó, melyet a vádlott nő vezetett. Mellette társa, a II. rendű vádlott foglalt helyet.

A pirosat jelző első jelzőlámpáig egymást követve haladtak, előttük még egy autó ment, amit a vádlott nő testvére vezetett.

A piros lámpánál a buszvezető leszállt a buszról, az előtte álló autóhoz lépett, majd az ablakon át számon kérte a vezető nőtől és társától a korábbi manővert. Ekkor az anyósülésen ülő férfi és a buszsofőr egymást kezdték el szidni, a buszsofőr a nőt is obszcén szavakkal becsmérelte. A férfi aztán kiugrott az autóból, majd lökdösni és ütlegelni kezdte a buszsofőrt. A sofőr sem hagyta magát.
 
A verekedésbe az első autót vezető férfi, a nő testvére is bekapcsolódott nekifutásból belerúgott a buszsofőrbe. Némi szócsata után mindenki visszaült a saját járművébe. Ekkor ugrott ki az autóból a vádlott nő, aki a buszsofőr után indult, és adott neki egy pofont. Lökdösni kezdték egymást, aminek a nő társa azzal vetett véget, hogy kipattant az autóból, majd torkon ragadta és földre vitte a buszsofőrt.

A földről felálló buszsofőr ezután követően arcon ütötte a vádlottat úgy, hogy attól lerepült annak napszemüvege. A másik autót vezető férfi ezt látva nekifutásból újra megütötte a buszsofőrt, majd egymást szidva mindenki visszaszállt a járművébe, a két személyautó pedig a piros lámpajelzés ellenére elhagyta a helyszínt.
 
A buszsofőrön kívül mindenki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett garázdasággal,  a buszsofőrt ezen felül testi sértés elkövetésével vádolja.