Ön mit tesz, ha bizonyos nemzetközi szervezetek törvénytelenségekre csábítják a bevándorlókat?

Na erre kíváncsi a kormány.

Nem, dehogyis kíváncsi. Csak az úgynevezett válsághelyzetet kell fokozni, mert messze még a választás, más pedig már nem tartja össze a tábort. Indul a következő nemzeti inzultáció, természetesen az örök aduász: a bevándorlás a téma.

Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország? – a kormányközeli Magyar Idők szerint egyebek mellett ezt a kérdést teszi fel a kormány a hét második felében induló, összesen hat kérdéskört érintő nemzeti konzultációban.

Szerencsére azonban a kormány segít helyesen válaszolni, előbbi kérdésre ugyanis az állampolgárok a következő opciók közül "választhatnak" majd:

  •  "Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell",
  •  "Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására".

A maga nemében tökéletes.

De lesz kérdés a határvédelemről, a betelepítés megakadályozásáról, az adók, a bérek, valamint a rezsi szabályozásának hazai kézben tartásáról, továbbá a külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóságáról is, tehát csupa-csupa olyan kérdés, amiről eddig is nyilvánvaló volt a kormány és a hazai közvélemény túlnyomó többségének álláspontja.

A most induló konzultációt május 20-ig küldhetik vissza térítésmentesen az állampolgárok. Természetesen még nem tudni, hogy pontosan mennyibe is kerül nekünk a hat kérdőmondat, a végleges költség ugyanis a résztvevők számától is függ.

Amúgy legutóbbi konzultáció költsége egymilliárd forintunkba fájt.