Előzetesbe vágták a "lúgos orvost"

A praktizálástól is örökre eltitltották a volt barátnőjét megnyomorító férfit.

A Fővárosi Ítélőtábla március 10-én kihirdetett másodfokú ítéletében kilenc év börtönre súlyosbította annak az orvosnak a szabadságvesztését, aki 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét. A volt kórházigazgatót végleg eltiltották foglalkozása gyakorlásától.

A kihirdetett ítélet nem jogerős, mert a védelem fellebbezést nyújtott be. A korábban testi sértés miatt elítélt orvost ezúttal életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondták ki bűnösnek, továbbá megállapították a magánlaksértés vétségét és azt is, hogy áldozatát kifosztotta - így nyílik lehetőség a harmadfokú eljárásra.

A tárgyalás végén az ügyész kérte, hogy az orvost helyezzék előzetes letartóztatásba, ám ezt a bíróság elutasította. Ez ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be.

A Kúria az ügyészség indítványát elfogadta és kedden 30 napra elrendelte a budai orvos előzetes letartóztatását. A döntés jogerős.

Sajtóhírek szerint a rendőrök az orvost kedd este először a budaörsi házában keresték, de nem volt otthon. A családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre.