A parlament előtt kell felelnie Fazekas Sándornak, amiért földhöz juttatta a Monsantot

Biztos, hogy egy élmény lesz, ahogy kimagyarázza Orbán Viktor hazugságát.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Bábolna határában a GMO-technológiáról is elhíresült amerikai agrárcég több mint 10 hektárnyi magyar termőföld tulajdonjogához jutott hozzá.

Ez már persze önmagában is ellentmond Orbán Viktor korábbi ígéreteinek, miszerint amíg a Fidesz kormányon lesz, külföldiek termőföldet nem vehetnek hazánkban.

Azonban van ennek egy másik olvasata is: mégpedig az, hogy a Monsanto földvásárlásának a harmadik Orbán-kormány földprivatizációja ágyazott meg.

„S ezzel Fazekas Sándornak el kell számolnia”

- erősítette meg lapunknak Magyar Zoltán.

Az egész ügy egyébként a Jobbik agrárpolitikusa miatt robbant ki: miután bemutatta, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) Bábolna határában még 2013-ban kihasított az állami földekből három darab 3 hektáros birtoktestet, amikre hogy-hogy nem, de a Monsanto magyarországi leányvállalata már korábban is bejelentkezett. Az árveréseken mind a hármat végül Bernáth István vásárolta meg 2014-ben, majd egy évvel később ehhez a háromhoz hozzácsapta a maga 1,9 hektárját, így létrejött egy 10,98 hektáros birtoktest.

Ezt követően Bernáth István 2016 decemberében szántóról szántó és géptárolóra címkézte át a birtokot, 2017 februárjában pedig ismét megváltoztatta a művelési ágat: kivett telephely, udvar és géptároló, parkoló lett az egykori magyar termőföld megnevezése.

Március 8-án pedig a Monsanto Hungária Kft. beadta a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmet.

A föld hosszútávú befektetés, a spekulánsok nem sietnek, tudják, hogy végül ők győznek (a Magyar Nemzet helyi forrásokból úgy tudja, a Monsanto 1 milliárdos üzletet kötött).

Kínos, hogy ez kiderült!

Fazekas Sándor meg is zavarodott, így nem kevés önellentmondást kell jövő héten élőszóban feloldania.

"Továbbra is azt akarom megtudni az agrárminisztertől, hogy milyen módon kívánja visszavenni a Kormány azt a földet, amit ilyen módon játszottak át a Monsantonak? Ki a felelős azért, hogy a felaprózott területet végül egy személy vette meg? Várható-e, hogy az állami visszavonja a korábbi eladást? Ki a felelős az állami föld kimutyizásáért? Mennyit keresett a közbeiktatott szereplő a földterület eladásából?"

- sorolta lapunknak Magyar Zoltán.

Hipnotizáltak minket? A földünket felvásárló idegeneknek ágyaz meg éppen a kormány

Miközben a közvélemény mit sem tud arról, mi zajlik a természeti erőforrásaink körül, és hogy ne is tudjon róla, abban a politika is érdekelt, meg lehet állapodni azokkal az tőkeérdekeltségekkel, akik nagyon is tisztában vannak, miről szól ez a történet.

Azt pedig ne feledjük, amikor legutóbb az Egyesült Államokban volt Fazekas Sándor, génkezelt magokkal a zsebében érkezett vissza Magyarországra! Véletlen lenne?