Mégsem kábítószer okozta George Michael halálát?

A 2016-ban elhunyt poplegenda heroinfüggő hírében állt, de úgy tűnik, nem a szer végzett vele.

George Michaelt karácsony első napján, az angliai Oxfordshire megyében lévő otthonában érte a halál.

Menedzsere, Michael Lippman akkori közlése szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta, de a hatóságok hivatalosan annak idején ezt még nem erősítették meg.

A kedden ismertetett részletes vizsgálati jelentés szerint George Michael halálának elsődleges oka elégtelen szívműködéshez vezető kitágulásos szívizom-elfajulás - dilatatív kardiomiopátia - volt, amelyhez egyéb szív- és májfunkciózavarok is járultak.

A halottkémi vizsgálat eredményeit összefoglaló jelentés szerint mivel a haláleset természetes okokból következett be, a hivatalos vizsgálat lezárult, és nincs szükség semmiféle további vizsgálódásra az ügyben.

A halálesetet vizsgáló rendőrhatóság már első, december végi közleményében hangsúlyozta, hogy idegenkezűség gyanúja nem merülhet fel.

George Michael az 1980-as évek elején az Andrew Ridgeleyvel alapított Wham! duó tagjaként vált ismertté, majd szólókarrierjével is hatalmas sikert aratott. Csaknem négy évtizedet átívelő pályafutása alatt több mint 100 millió albuma fogyott, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át.

Magányosan halt meg George Michael

Az 53 éves korában elhunyt popsztár partnere, Fadi Fawaz a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak elmondta: ő találta meg barátját holtan karácsony első napján.Azt tervezték, hogy aznap együtt ebédelnek, és amikor átment George Michaelhez, hogy felébressze, az énekes már nem élt, "egyedül, békében halt meg, ágyában fekve (...)