Egymilliárd 261 millió forintból építenek kerékpárutat Felcsút mellett

Épül-szépül a Váli-völgy: ezúttal Etyek, Bicske és Tarján között épül bicikliút.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Bicske - Csabdi - Tarján településeket összekötő kerékpáros hálózati elem a Pázmánd - Lovasberény - Felcsút - Bicske útvonalon megvalósítható kerékpáros nyomvonallal "együtt biztosítja a meglévő, Velencei-tó körüli kerékpáros hálózat és a Vértes, Gerecse tájegységek összeköttetését".

A kiíró Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács szerint a kerékpárút a turisták és kerékpárral kirándulók számára erősen vonzó észak-déli útvonal, turisztikai látványosság lehet.

Felcsút környékének kerékpárútjainak fejlesztése tavaly nyáron kapott nyilvánosságot. Akkor a Népszabadság azt írta, hogy 2,275 milliárd forintot szánnak a szóban forgó kerékpárút terveinek elkészítésére, az első ütemre és a kapcsolódó fejlesztésekre, valamint a Gasztrosétány első ütemére. Ezen túl mindkét projekt második ütemére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek elő kell kerítenie további 1,441 milliárd forintot.

A kerékpárutat a székesfehérvári Útéppark Kft. építheti meg. A 36 kilométeres szakasz egy részén önálló kerékpárút épül, de lesz, ahol a meglévő közúton alakítanak ki kerékpársávokat. Építenek pihenőket, két hidat, tárolókat, parkolókat, egyes szakaszokon pedig közvilágítást is létesítenek.

A cég nem ismeretlen a környéken: ők építhették meg korábban a Velence-Kápolnásnyék és a Sukoró-Nadap kerékpárutakat is.